Surdeigsstarter

Det er mange gode grunner til å velge brød laget på surdeig. Det både ser og smaker godt, det forstyrrer ikke blodsukkeret slik vanlig brød gjør, og dessuten inneholder det mange gode melkesyrebakterier som er god for fordøyelsen. Min egen lille surdeigsstarter, også kalt "baby´n",
koser seg på kjøkkenbenken.




Selv startet jeg surdeigen slik:

50 gram mel
0,5 dl. romtemperert vann

For å få den i gang må man "mate" den med jevne mellomrom. Fremgangsmåten kan du lese om på disse sidene:




 Noen viktige huskeregler for at starteren skal ha det bra:
* Bruk økologisk mel
* Unngå sollys
* Unngå bruk av metall fordi det forstyrrer syrene i starteren
* Sørg for at det er bobler i starteren - lite bobler = matetid
* Husk og vaske beholderen ofte
* Lukter den veldig surt, så får den for mye "mat"


Ulla-Bella





1 kommentar:

  1. Lykke til - ser frem å se din fin surdeigsbrød.
    Hilsen fra Viola

    SvarSlett

Ulla-Bella blir kjempeglad for dine hyggelige kommentarer:)